Fietsen

Tientallen kilometers fietspaden vind je in en vooral rond Bergen aan Zee. Zowel in het Noordhollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen maak je eindeloze tochten in ieder seizoen. Goede bewegwijzering, uitstekende verharde paden. Comfortabele routes, maar ook hier en daar een stevige klim of afdaling door de open duinen of de golvende bossen. Gemotoriseerd verkeer heeft in het duingebied geen toegang, maar elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning zijn toegestaan.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Duinkaart

De toegang tot het natuurgebied Schoorlse Duinen is gratis. Voor het Noordhollands Duinreservaat is een duinkaart nodig als je ouder bent dan 17 jaar. Je kunt kiezen uit een dag-, week- of jaarkaart. Jaarkaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij diverse verkooppunten of online. Voor een dagkaart kun je terecht bij de betaalautomaat bij de ingang van het gebied, of er een aanschaffen met je smartphone. Kijk hier voor tarieven en bestelmogelijkheden.

Bij de meeste accommodaties in Bergen aan Zee is een toegangskaart bij het verblijf inbegrepen.

Startplaats

Fietsen geeft je een grote actieradius. Daarom is Bergen aan Zee een perfecte startplaats voor een langere fietstocht, bijvoorbeeld naar de poldergebieden, de kaasstad Alkmaar of bijvoorbeeld de eeuwenoude Westfriese Omringdijk. Bij PWN, VVV, ANWB en andere instanties zijn handige fietskaarten te verkrijgen voor onvergetelijke tochten in de wijde omgeving; bijvoorbeeld de Brede Duinenroute, uitgeroepen tot de mooiste fietstocht van Nederland.

Mountainbiken en fietsverhuur

Voor de sportieve fietser is ten slotte het MTB-parcours rond Schoorl een aanrader. Een uitdagende route met veel hoogteverschillen. Vanuit Bergen aan Zee bereik je deze single track in 20 minuten en kun je van start. Neem je eigen fiets mee, of huur er eentje! In en om Bergen aan Zee zijn veel mogelijkheden voor fietsverhuur. Onder andere kan je bij Fietsverhuur Bergen aan Zee verschillende soorten fietsen huren om de omgeving mee te verkennen! Bekijk de mogelijkheden op de website van Fietsverhuur Bergen aan Zee.