Edison Jazz Award winnaar in Bergen aan Zee

In de serie zomerse concerten op de woensdagavonden, in juli en augustus in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, is er weer een heerlijke, muzikale avond op die prachtige plek in de duinen. Op woensdag 17 augustus saxofonist Yuri Honing, voordat hij afreist naar China voor een tournee met zijn kwartet. Aanvang 20.00 uur.

Het kwartet speelt nummers van de ingetogen, met een Edison Jazz Award bekroonde cd Desire (2015), na True (2012) het tweede album van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Naast eigen werk speelt het kwartet bewerkingen van de rockband Blonde Redhead en componist Claudio Monteverdi. De saxofonist noemt Desire zelf ‘een mini-opera in acht delen’. Wijlen Joost Zwagerman schreef speciaal voor het album een libretto in de vorm van een gedicht.

Yuri Honing ziet jazz als een taal die openstaat voor ontmoetingen met pop, klassiek en Arabische muziek. Zijn saxofoongeluid blijft altijd herkenbaar, van scheurende tenor tot lyrische sopraan. Naast avonturen met dance en elektronica keert hij regelmatig terug naar de akoestische jazz. ‘Dit zeventiende album van Honing is delicaat, kalmerend en om van te zuchten. Van oerbegeerte tot fantasie is de jazz met subtiel slagwerk, zachte bas en kietelend pianowerk in al zijn eenvoud doordacht’ (NRC, 2015).

Yuri Honing tenor- en sopraansaxofoon, Wolfert Brederode piano, Gulli Gudmundsson bas, Joost Lijbaart percussie.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 u. Toegang € 15,- / Vrienden Vredeskerkje € 12,50.

Reserveren en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072 5895003. Kaarten ook aan de zaal.

Adres: Kerkstraat 21, 1865 AM Bergen aan Zee. www.vredeskerkje.nl

Volgende concert woensdag 24 augustus: pianist Marcel Worms met ‘Metamorphosen van Philip Glass en de Goldberg Variaties van J.S. Bach.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.