Lezingen 100 jaar Vredeskerkje

Hieronder het programma van de lezingen in het Vredeskerkje te Bergen aan Zee. Kaarten kosten € 10,- per lezing, een abonnement op alle lezingen kost €40,00. Deze prijzen zijn inclusief een drankje in de pauze en na afloop. U kunt de kaarten bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen. Meer informatie over de lezingen staat op http://www.vredeskerkje.nl.

 

Lezing: 'Vrede en Europa' - Jan Kees Wiebenga

Dinsdag 8 Mei, 20:00 uur, Vredeskerkje Bergen aan Zee

Mr. J.G.C. (Jan Kees) Wiebenga is oud-lid van de Raad van State. Daarvoor was hij achtereenvolgens burgemeester (van de gemeente Eelde), lid van de Eerste Kamer en lid van de Tweede Kamer. Voorts was hij lid en ondervoorzitter van het Europees Parlement. Thans is hij voorzitter van de Kiesraad. Hij is gehuwd met Valti van Reenen.

 

Lezing: 'De wereld van MasterPeace' - Aart Bos

Dinsdag 12 Juni, 20:00 uur, Vredeskerkje Bergen aan Zee

De uit het bedrijfsleven afkomstige Aart Bos is managing director van Masterpeace, een jonge, positief ingestelde internationale vredesbeweging. MasterPeace werkt in ruim 40 landen aan vrede en maakt daar vooral lokaal (vaak per straat en wijk) het verschil. In Kathmandu, Kabul, Cairo, Bogotá en tientallen andere steden. Dat gebeurt met ‘peacebuilders’.

Dat zijn de ‘Nelsons’ van MasterPeace: jonge getalenteerde mensen die net als Nelson Mandela wezenlijke keuzes in hun leven maken en vechten voor vrede.

 

Lezing: 'Ook het begrip vrede behoeft een update' - Maarten Zweers

Dinsdag 4 September, 20:00 uur, Vredeskerkje Bergen aan Zee

Maarten Zweers(1948, Delfts ingenieur, zanger, 10 jaar theaterdirecteur, theaterbelichter, sinds 1988 zelfstandig muziek-dramaturg) heeft een internationale ervaring van meer dan 30 jaar met het geven van voordrachten over levensbeschouwelijke thema’s en symbolische theaterwerken.

 

Lezing: 'Rivieren keren nooit terug' - Joke Hermsen

Dinsdag 9 Oktober, 20:00 uur, Vredeskerkje Bergen aan Zee

Joke J. Hermsen brak in 2009 door bij een groot publiek met haar boek over haar zoektocht naar meer rust, ‘Stil de tijd’. Hierna volgden meer publicaties over hetzelfde onderwerp. Joke Hermsen studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. Zij publiceerde diverse artikelen over filosofie en literatuur en vertaalde werk van Franse auteurs. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Utrecht op de literair-filosofische ideeëngeschiedenis Nomadisch narcisme. Daarna was zij jarenlang als onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Universiteit Tilburg. Inmiddels heeft zij zowel haar sporen verdiend met romans (historische romans en hedendaagse zedenschetsen) en filosofisch werk. 

Samen vormt dit een hecht oeuvre, waarbij de literaire schrijfster herkenbaar is in de filosofische boeken en de filosofe in de romans.

In 1998 debuteerde zij met de roman ‘Het dameoffer’. ‘Heimwee naar de mens’ (2003) is een essay over kunst, literatuur en filosofie waarvoor Hermsen een nominatie voor het beste filosofische boek van dat jaar kreeg.

 

 

Lezing: '1918 en het verlangen naar vrede en vernieuwing in Europa' - Marjet Brolsma

Dinsdag 13 November, 20:00 uur, Vredeskerkje Bergen aan Zee

Marjet Brolsma studeerde cultuurgeschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de HumboldtUniversität in Berlijn. Zij is als docent verbonden aan de opleiding Europese studies van de universiteit van Amsterdam. In 2016 verscheen haar dissertatie ‘Het humanitaire moment’: Nederlandse intellectuelen, de Eerste Wereldoorlog en het verlangen naar een regeneratie van de Europese cultuur (1914-1930).

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.