Mooiste wandelroute bij Bergen aan Zee

De wandelroute Beautiful Bergen is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2015!

Beautiful Bergen is een afwisselende wandeling door het schitterende duingebied tussen Bergen en Bergen aan Zee. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber en een aanrader in elk jaargetijde. Vlak na de start is er al meteen een stevige klim naar een uitzicht over het enorme duinlandschap. Langs vennetjes en heideveldjes, door bos en over open landschap wandelt u naar Bergen aan Zee. Daar gaat de wandeling ruim een kilometer over het strand. Via de glooiende duinen met duinmeertjes ten zuiden van Bergen aan Zee komt u bij de schaapskooi in Bergen. Door het Bergerbos, met de vele eenmanspaadjes en mooie lanen, wandelt u terug naar Duinvermaak.

 

Praktische informatie

Vanaf station Alkmaar kunt u met de bus naar het centrum van Bergen: uitstaphalte Plein. Het is ruim 1km lopen naar het startpunt.
Er is een parkeerterrein bij Restaurant Duinvermaak. In het weekend en op mooie dagen is dit snel vol.

Voor het gebied is een toegangskaart nodig. Deze is te koop bij Restaurant Duinvermaak (dagelijks geopend vanaf 10 uur). Bent u al eerder op pad, dan kunt u bij een kaartautomaat 600m verderop terecht.
Ook Restaurant Bergen Binnen, naast het startpunt, is open vanaf 10 uur.
In Bergen aan Zee is horeca. Vlak daarvoor passeert u Huize Glory (met restaurant). Klik voor de openingstijden op de link. De uitkijktoren van Huize Glory is dagelijks te beklimmen van 12 - 14 uur. Het rondje naar Huize Glory is bijna 1km.

Voor de GPS gebruikers: er is natuurlijk een track voor de 17km wandeling. Daarnaast zijn er een paar extra tracks, onder andere voor het rondje naar Huize Glory.

Let op: van 1 oktober tot 1 mei kunnen honden mee op de wandeling. Buiten die periode is het strand overdag verboden voor honden. 
In het duingebied mogen fietsers tot 10.30 uur over de onverharde paden fietsen. Daarna alleen op de officiële ATB route.

Klik hier voor meer informatie!

3.1666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (18 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.