Museum Kranenburgh; record aantal bezoekers!

In 2015 heeft Museum Kranenburgh in Bergen met 9.000 extra bezoekers een recordjaar gehad. In 2014 waren er 59.000 bezoekers, terwijl er in 2015 68.000 bezoekers het museum hebben bezocht. Eerder deze week maakte de burgermeester bekend dat het museum meer bezoekers heeft gehad, gisteren kwam Kranenburgh zelf met meer informatie. Een stijging van ruim vijftien procent!

Deze stijging is te danken aan de tentoonstellingen rond Lucebert met zijn nagebouwde atelier. Daarnaast waren ook de tentoonstellingen van de groep kunstenaarsvrienden van Folkert de Jong en Manifesten met kunst van de Bergense School zeer succesvol. De schilderijen van Hermen van Veen en de persoonlijke collectie kunstwerken van Joost Zwagerman waren ook publiekstrekkers!

Een ander museum in Bergen, Het Sterkenhuis kende ook een zeer succesvol jaar. Dit museum had zelfs een stijging van ruim 37 procent: 4.000 bezoekers in 2014 en 5.500 bezoekers in 2015!

 

Meer informatie over museums in de buurt van Bergen aan Zee is te vinden op deze pagina.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.