Opruimen van stenen Strand Bergen aan Zee

zandsuppletie

Om de Nederlandse kust te beschermen tegen de zee voert Rijkswaterstaat met de waterschappen eens in de zoveel tijd onderhoud uit aan het strand van Bergen aan Zee. Een onderdeel hiervan is de zogenoemde zandsuppletie, waarbij zand op het strand gespoten wordt om zo de kustlijn op zijn plaats te houden.

 

Afgelopen jaar is Rijkswaterstaat bezig geweest met de zandsuppletie en helaas zijn hierbij wat stenen op het strand gekomen. Voordat begonnen werd met de zandsuppletie heeft Rijkswaterstaat monsters afgenomen van het zand dat enkele kilometers verderop in zee ligt. Deze monsters zijn niet goed beoordeeld, dit is de reden geweest dat er stenen op het strand zijn beland.

 

Schoonmaak is begonnen!

Om ervoor te zorgen dat het strand aankomende zomer bestaat uit heerlijk zacht zand, zoals het strand van Bergen aan Zee altijd is, heeft Rijkswaterstaat Martin Gul uit Egmond aan Zee de opdracht gegeven het strand schoon te maken.

 

Met speciale machines en apparatuur zorgt Martin Gul ervoor dat het strand wordt omgeploegd en zodoende helemaal schoon is voor aankomend zomerseizoen!

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (3 Votes)

Webcam Bergen aan Zee

Live beelden van het strand van Bergen aan Zee

Over Bergenaanzee.com

De website BergenAanZee.com is een initiatief van de Stichting Promotie Bergen aan Zee. Door middel van deze website wil de stichting het dorp Bergen aan Zee promoten en bezoekers laten zien hoeveel moois Bergen aan Zee te bieden heeft.

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. De foto's van BergenAanZee.com mogen niet zonder toestemming op overige websites gebruikt worden. Wij danken Eelco Franz, Peter Franz, Mirjam Bosselaar, Jelle Oepts voor het mogen gebruiken van hun foto’s. 

Wilt u meer informatie over het adverteren op BergenAanZee.com, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Klik hier voor onze Privacyverklaring.

 Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt.