Overal dichtbij!

Niet alleen Bergen aan Zee zelf heeft veel te bieden. Dankzij de ideale ligging zijn ook diverse andere plaatsen heel dichtbij. Daarmee is Bergen aan Zee het hele jaar door de perfecte uitvalsbasis voor korte of langere uitstapjes.

Bergen

Het bruisende dorpshart van Bergen is bekend om z’n vele boetieks, cafés en restaurants. Hier kun je naar hartelust shoppen, flaneren of een terrasje pikken. Maar Bergen heeft meer. Op cultureel gebied is er in dit kunstenaarsdorp ieder seizoen volop te beleven: musea, galeries en culturele evenementen als het jaarlijkse International Holland Music Sessions en de Kunst10Daagse.

Alkmaar

Alkmaar ligt op slechts 10 klometer van de kust. Wereldwijd bekend vanwege de kaasmarkt, die op zomerse vrijdagen een ware toeristische trekpleister is. Maar je kunt er ook heerlijk zwerven langs de grachten en bijvoorbeeld door de oude stad, met haar kleine steegjes en verrassend leuke winkeltjes. Een aanrader.

Hoorn en Enkhuizen

Eveneens op nog geen uurtje van Bergen aan Zee vind je de oude steden Hoorn en Enkhuizen. Gelegen aan de voormalige Zuiderzee, met historische gebouwen, zeil- en jachthavens. Ook deze steden zijn een bezoekje vanuit Bergen aan Zee meer dan waard!

Haarlem en Amsterdam

Een dagje echt stedentrippen? Vanuit Bergen aan Zee ben je in 45-60 minuten in hartje Haarlem of Amsterdam. Kies je voor grotestadsvertier, musea van wereldfaam en alles wat deze steden kunnen bieden? Ook dat is altijd dichtbij.

Polders

Net voorbij Alkmaar beginnen de polders, waarvan sommige al eeuwenoud zijn. Een fantastisch gebied om te fietsen, te wandelen en zelfs te varen. Het gebied van de Westfriese Omringdijk is geliefd, maar ook bijvoorbeeld een dagje met de fluisterboot in het beschermde natuurgebied de Eilandspolder zul je niet snel vergeten.

Paardrijden in de omgeving

Wilt u gaan paardrijden over het strand? Via Manege Poelenburgh worden er dagritten georganiseerd in en rondom Bergen aan Zee. Paardrijden door de duinen en bossen of over het strand van Schoorl en Bergen aan Zee is erg speciaal! Meer informatie staat op de pagina van Manege Poelenburgh.

Met kinderen de omgeving in

Ook voor kinderen is er in de omgeving erg veel te doen. In Bergen aan Zee is het strand natuurlijk geweldig, maar in de omgeving zijn veel meer leuke uitstapjes. Kijk eens op de pagina van Kidsproof!

Bergen