Wandelen

Rondom Bergen aan Zee kun je in elk jaargetijde fantastisch wandelen, zowel in het Noordhollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen. Gewoon op de bonnefooi, of langs een vooraf uitgestippelde route.

Korte en lange routes

Er zijn korte routes van slechts een paar kilometer, maar ook langere waarover je enkele uren doet. De bewegwijzering is goed en duidelijk. Loop een ontspannen rondje door de duinen of maak een fikse wandeling, bijvoorbeeld naar een van de omliggende dorpskernen Bergen, Schoorl, Camperduin of Egmond aan Zee. Onderweg geniet je van rust, ruimte en een adembenemende natuur.

Toegang

De toegang tot het natuurgebied Schoorlse Duinen is gratis. Voor het Noordhollands Duinreservaat is een duinkaart nodig als je ouder bent dan 17 jaar. Je kunt kiezen uit een dag-, week- of jaarkaart. Jaarkaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij diverse verkooppunten of online. Voor een dagkaart kun je terecht bij de betaalautomaat bij de ingang van het gebied, of er een aanschaffen met je smartphone. Kijk hier voor tarieven en bestelmogelijkheden. Bij de meeste accommodaties in Bergen aan Zee is een toegangskaart bij het verblijf inbegrepen.